ОРК „Кљајићево-Чонопља“ ујединио спортисте ова два села

ORK "Kljajićevo-Čonoplja"

У насељеним местима Кљајићево и Чонопља, рукомет је одувек био спорт који је спајао људе ова два села. Вођени том идејом, рукометни ветерани Зоран Ћујић, Горан Хајдин и Небојша Видовић, покренули су иницијативу и поново ујединили ова два села у један клуб ОРК „Кљајићево – Чонопља“.
Како наводе, први и основни циљ је рад са млађим категоријама кроз Школу рукомета, а не занемарује се ни сениорски погон, који ће се у овој сезони такмичити у Трећој рукометној лиги, док рукометни ветерани клуба активно учествују на турнирима широм земље.
„Идеја да се два села удруже се родила још пре десет година а чињеница да су села све мања и да је тренд одлива становништва из наших средина велики натерао нас је да удружимо снаге и кренемо у реализацију ове деценијске идеје. Већ на првом тренингу у Чонопљи се окупило 35 дечака и девојчица жељних доказивања и дружења, а са истим циљем за неколико дана крећемо у реализацију Школе рукомета и у Кљајићеву. Морам истаћи изузетну сарадњу са основним школама у оба села уз безрезервну подршку Града Сомбора, бивших играча и локалних привредника који су препознали нашу идеју здравог развоја деце и младих. Имамо изузетну координацију са фудбалским клубовима „Слога“ и „Кордун“, јер нам је циљ свима исти а то је понудити спортске садржаје који ће склонити децу са улице и научити их здравом начину живота“, рекао је један од иницијатора, Небојша Видовић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs