Орлић: Бивши режим припрема крађу на изборима у априлу

Орлић

Потпредседник Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је данас да бивши режим припрема изборну карађу у априлу ове године.

Он је на ванредној конференцији за новинаре поновио садржај аудио снимка који је синоћ емитован на ТВ Пинк на коме се, како тврде, чује особа за коју кажу да је члан градског Одбора Двери у Јагодини Стефан Вук Милановић којии у телефонском разговору некоме предлаже спиновање резултата референдума пре него што су избројани сви гласови и саопштени коначни резултати.

„Пошто резултати тек пристижу, да ми лепо изађемо са неким ставом, рецимо 44, 45 одсто и да то званично гурамо за Јагодину, да шерујемо. Ја ћу да одрадим статистику, као што је РИК, даћу овом што ми је дизајнер да одради, да делује професионално и да ми ту извучемо излазност, колико је било за ‘не’, а колико за ‘да’ и да ми од тога направимо као да је у Јагодини гласано ‘не’, подсетио је Орлић на речи које се чују у аудио снимку.

Орлић је додо да је то „доказ какву ће кампању да воде, какву ће лаж да пласирају, а оптуже Александра Вучића и своју државу“.

„Кажу не знају тачан резултат, али баш их брига, кажу сами измислићемо нешто“, истакао је Орлић.

Онда ће, како наводи Орлић, и то убацити на „тајкунске медије“ и друштвене мреже и „прогласиће победу на основу онога што су измислили, како би оптужили Александра Вучића и сопствену државу за крађу“.

„То смо видели у понедељак, уторак, среду када су ови људи организовали демонстрације на које су доводили малолетну децу“, рекао је Орлић.
То, тврди потпредседник СНС, нису само радиле Двери, већ и Заветници, партија Бориса Тадића, Вук Јеремић и његова партија, нагласио је он и додао да је добро што је Србија могла то да чује јер све то тако они планирају да ураде и на изборима у априлу.

Они, додао је, од избора не очекују ништа, јер, како каже, знају да не могу да победе јер народ неће за њих да гласа.

„У овој држави они не могу да добију гласове, они ће опет овако да измишљају лажи да их шире по свим својим медијима, а имају онолико медија, то ће тамо да пласирају и лажно оптужују своју државу и шаљу туђу децу на улице“, каже Орлић.

Он је поручио да треба да се спроведе истрага ко је све у овоме учествовао и ко још планира да све ово ради у априлу.

„У недељу је на апсолутно сваком бирачком месту свим овим људима и ванпарламентарним странкама било омогућено да прате изборни процес потпуно равноправно као што су то радили чланови парламентарних странака и то нико није омогућио пре Александра Вучића“, изајавио је Орлић.

Рекао је и да је изборна комисија рекла да ће од 8.189 бити поновљени избори на само девет бирачких места и да је, сама Црта, „невладина органзација која је политички против Александара Вучића“, саопштила да је оно нешто неправилности које су установили њени посматрачи минорно, додао је он.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs