Осморо ухапшених широм Србије због нелегалне трговине: Осумњичени да су фалсификовану робу продавали преко интернета

falsifikovana roba

Осам особа ухапшено је данас у више градова Србиј, у акцији сузбијања и откривања кривичних дела у вези са нелегалном производњом и трговином дијететских суплемената, ветеринарским препаратима, разном физичком робом, фалсификованом робом произвођача заштићених робних марки, фалсификованим и половним ауто-деловима.

Акцију су извели припадници Министарства унутрашњих послова полицијских управа у Шапцу, Пожаревцу, Нишу, Кикинди, Сомбору, Лесковцу, Ваљеву, Новом Пазару и Панчеву, у координацији Службе за сузбијање криминала УКП и у сарадњи са надлежним јавним тужилаштвима и Републичком тржишном инспекцијом, саопштио је МУП.

Због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела недозвољена трговина, неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга, као и недозвољено складиштење робе ухапшени су Х. Ч. (26) из Орома, М. Ј. (58) из Ниша, Н. И. (24) из Дољевца, Н. Ж. (28) из Малог Црнића, Б. М. (38) из Шапца, Н. М. (28) из Алексинца, Н. П. (51) из Лесковца и М. С. (29) из Мерошине.

Против још пет особа старости 59, 24, 31, 44 и 50 година надлежним основним јавним тужилаштвима биће поднете кривичне пријаве у редовном поступку за наведена кривична дела.

Они се сумњиче да су током прошле и ове године без одобрења надлежних државних органа за бављење производњом и трговином дијететских суплемената и друге робе и услуга, у сврху продаје у дужем временском периоду, набавили већу количину сировина и фалсификованих производа које су нудили на продају путем друштвених мрежа.

Како се сумња, ову робу су продавали физичким лицима као крајњим потрошачима, посредством курирске поште и на овај начин су остварили имовинску корист у износу од 114.218.493 динара, док је код њих пронађена и одузета нелегална роба у вредности од 11.404.306 динара.

Осумњиченима Х. Ч, М. Ј, Н. И. и Н. Ж. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежним тужилаштвима, док су Б. М, Н. М, Н. П. и М. С. уз кривичну пријаву приведени надлежним тужилаштвима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs