Оснажена удружења жена као носиоци локалног развоја

Osnazivanje

У Великој сали Градске куће, у организацији Етно мреже и Града Сомбора, а уз подршку агенције Уједињених нација за оснаживање жена (UN women), одржан је округли сто под називом “Оснажена удружења жена као носиоци локалног развоја”. Према речима Милице Терзић из Етно мреже, ово је други по реду округли сто који Мрежа организује, први је био у Белој Паланци, а централна тема јесте како оснажити локална женска удружења.
“Учесници јесу пре свега занатска удружења, али исто тако удружења која се баве локалним развојем, туризмом, пољоприведом и желели смо да позовемо и локалну туристичку организацију, као и локалну развојну агенцију, како би сви заједно кључни актери на локалу могли да делују, да заједно дођемо до неких мера подршке која су потребна тим удружењима, да би на крају могли да остваре боље резултате”,рекла је Терзић и додала да ће бити одржан још један округли сто, али да локација још увек није одређена. Такође, она је истакла да ће бити организоване радионице на тему писања пројеката, промоције на друштвеним мрежама, маркетинга, брендирања и слично.
Етно мрежа се залаже за економску и друштвену афирмацију произвођача рукотворина и спроводи мере којима се традиционално наслеђе ставлја у службу локалног развоја и запошлјавања. То је кровна асоцијација произвођача рукотворина из целе Србије организованих у занатска удружења и задруге које израђују аутентичне рукотворине применом традиционалних техника, са циљем очувања традиционалног наслеђа кроз оспособлјавање и економско оснаживање жена и младих за тржишну производњу рукотворина.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије