Оснива се Регионални центар за управљање отпадом

sastanak

Градско веће Града Сомбора одржало је данас 68. седницу, на чијем Дневном реду се нашло једанаест тачака.

Између осталог, Градско веће прихватило је предлог Одлуке о успостављању међуопштинске сарадње града Сомбора, општине Кула, општине Оџаци, општине Апатин и општине Бач, као и предлог Одлуке о усвајању уговора о оснивању Јавног комуналног предузећа „Регионални центар за управљање отпадом Ранчево“. Удруженим снагама ових пет локалних самоуправа, успоставиће се један заједнички центар за управљање отпадом, који ће захваљујући савременим методама управљања отпадом и уз рационално коришћење ресурса, директно утицати на заштиту животне средине и здравље садашњих и будућих генерација. Центар за управљање отпадом омогућиће да се већи део од укупне количине генерисаног комуналног отпада преради и поново искористи.

Ове одлуке наћи ће се пред одборницима на некој од наредних седница Скупштине града, а више информација о студијама и пројекту могу се наћи у новом банеру на званичном сајту Града Сомбора.

На 68. седници, Градско веће донело је и одлуке о додели бесповратних средстава крајњим корисницима за спровођење мера енергетске санације на територији Града Сомбора за 2021. годину, а усвојен је и Правилник о критеријумима и процедурама за постављање препрека за успоравање саобраћаја, односно „лежећих полицајаца“ на општинским путевима и улицама.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs