Основци „Петефи бригада“ учествовали у „Трци за срећније детињство“

Trka za srecnije detinjstvo Kula

У оквиру активности Црвеног крста општине Кула, на стадиону „Милан Средановић“, а поводом Дечије недеље, одржана је традиционална „Трка за срећније детињство“. У трци су учествовали ђаци од 1. до 4. разреда Основне школе „Петефи бригада“.
Секретарка Црвеног крста Кула, Неда Рајачић, истакла је да ова активност има за циљ прикупљање новчаних средстава за децу из социјално угрожених породица, јер деца, куповином стартног броја, дају прилог од 100 динара. У складу са тим, она се захвалила школама које сваке године показују хуманост на делу, али и Здравку Мишовићу и Атлетском клубу из Куле који су донирали медаље.
„Ову активност одржавамо са основним и средњим школама на територији наше општине, а циљ је да деца, куповином стартног броја, дају прилог од 100 динара, те да на тај начин новац преусмеримо за децу из социјално угрожених породица. Овом приликом бих се још једном захвалила свим основним и средњим школама на изузетној сарадњи и на томе што годинама показују своју хуманост на делу. Напоменула бих и да је у току месец солидарности и да школе увелико прикупљају школски прибор и хигијенска средства која ће такође бити умерена ка социјално угроженој деци“, поручила је Рајачић.
Ђаци истог узраста који похађају Основну школу „Иса Бајић“ такмиче се данас, док ће сутра у Руском Крстуру учешће узети основци и средњошколци.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs