Отварање изложбе „Зрачење“ у Галерији КЦ Апатин

Kulturni centar Apatin

У петак, 18. фебруара у 19 часова, у Галерији Културног центра Апатин, одржаће се свечано отварање изложбе цртежа под називом „Зрачење“, ауторке Марије Пољак.

Марија Пољак рођена је 1998. у Београду, где је и дипломирала на Факултету примењених уметности. Тренутно је на мастер студијама сликарства, на Факултету ликовних уметности.

Имала је више самосталних, као и колективних изложби, а добитница је две награде и једне похвале за своје радове, на виђенијим смотрама и ликовним салонима.

За своје цртеже, ауторка издваја: „Моја дела се углавном и најчешће баве човековим унутрашњим стањем. Фигуре су увек у покрету, текстурама или осликане, чешће апстрактне него реалистичне. Силуета коју пратим у разним позама и положајима је заправо једно кретање, један пут, где та два пута видљиви и невидљиви спаја у једно. То је негде тежиште истраживања. И у тим оквирима односно приказима кружних аура око фигура истражујем унутрашњи покрет, емоцију, размишљање, сан, реалност, вид, контемплацију, машту, просвећење, а негде и човека у данашњем времену који у унутрашњем свету задире у многе светове”.

Из Културног центра Апатин позивају све заинтересоване суграђане да присуствују свечаном отварању изложбе, чија ће поставка трајати до 3. марта 2022. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs