Отварање изложбе „Микро“ у Малој галерији Културног центра

Galerija

Културни центар „Лаза Костић“ организује у Малој галерији изложбу „Микро“, ауторке Соње Бојанић.

Соња Бојанић рођена је у Новом Саду 1975. године. Дипломирала је сликарство на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Јована Ракиџића, а звање мастер ликовни уметник стекла је на истом смеру 2005. години у класи ванредног професора Горана Деспотовског, на предмету Дигитална слика.

Члан је СУЛУВ-а од 2016. године, а у статусу слободног уметника је од 2020. године.

Нјена изложба „Микро“ је, према речима историчарке уметности Славице Попов, настала на темељу експеримента. Експеримент, као концепт, често је доводио до помака и пробоја у стварању преломних уметничких дела. Он је стваралачки поступак који води и уметност, као и науку, до нових сазнања. Посматрање микроорганизама кроз микроскоп полазна је тачка стваралаштва Соње Бојанић, а слике које види кроз микроскоп транспонује у дигитални медиј. Посматрајући тако природу, ауторка представља микроорганизме као естетски доживљај и повезује нас са најтананијим деловима исте. Ауторка нам пружа својеврсну перспективу јединке.

Свечано отварање изложбе заказано је за уторак, 25. јануар, у 19 часова у Малој галерији Културног центра. Заинтересовани суграђани изложбу ће моћи да погледају до 19. фебруара. Културни центар позива све љубитеље уметности да дођу да погледају ову јединствену изложбу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs