Отварање изложбе „Мреже поподнева” у Малој галерији КЦ „Лаза Костић”

Mala galerija

У уторак, 19. априла, биће уприличено свечано отварање изложбе „Мреже поподнева”, аутора Луне Јовановић, у Малој галерији Културног центра „Лаза Костић”, с почетком у 19 часова.

Серија фотографија „Мреже поподнева” отвара питање односа са пронађеним предметима, затеченим амбијентима и појавама које ауторка третира као својеврсни фрагмент субјективизованог простора. Ствари и твари појављују се под директним светлом поподнева, али у извесном наличју својих првобитних намена и функција. Оне тако постају једнако скривене колико и разоткривене. Начином на који су позициониране, третиране су као сакрални артефакти или као предмети – фетиши поступком преокретања обичног у необично, природног у натприродно, логичног у алогично.

О ауторки:

Луна Јовановић је основне студије завршила на Академији уметности у Новом Саду (2013), на катедри за фотографију, а мастер студије на Интердисциплинарним студијама Универзитета уметности у Београду (2015) на одсеку за теорију уметности и медија. Двоструки је стипендиста Фонда Доситеја за младе таленте Републике Србије, те добитник фотографске награде Меморијал Драгољуб Тошић (2009). Приредила је седам самосталних изложби, а учесница је на седамнаест колективних изложби. У периоду од 2017. до 2020. године аутор је и предавач на радионицама неформалног образовног карактера из области Примењене фотографије, које одржава у Новом Саду и Београду. Ауторкин избор радова представљен је у Атласу ликовних уметности, примењених уметности и дизајнера Србије – 21. Век (2014). Теоријски рад објављује у оквиру Часописа за савремену културу Војводине, Нова Мисао (2015). Ауторкини избори фотографија и портфолио уметника објављивани су у Оригинал магазину (2020), Магазину Базар (2017), онлине Магазину Бефоре Афтер (2017), Елле магазину (2015), Травел магазину Србија (2014). Активно се бави примењеном фотографијом као предузетник у оквиру фото студија Интуит, а уметнички рад заснива на фотографији и фото колажу. Ауторкин визуелни израз често укључује омаж као начин реинтерпретације и истраживања.

Поставка изложбе трајаће до 14. маја.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs