Отварање изложбе „Небула“ у КЦ „Лаза Костић“

akril

У понедељак, 14. фебруара, у 19 часова, биће уприличено отварање изложбе „Небула“, аутора Александра Девића. Изложба ће бити постављена у Великој галерији Културног центра „Лаза Костић“, а поставку ће сви заинтересовани моћи да погледају до 12. марта.

Александар Девић рођен је 1954. године у Београду. Дипломирао је и магистрирао на Факултету примењених уметности у Београду. Члан је УЛУС-а. Имао је више самосталних и колективних изложби, од којих се нарочито издвајају колективне изложбе у Лондону и Нјујорку, када се својим радовима представио иностраној јавности.

Према речима историчарке уметности Радмиле Костић Лазаревић, Девић проналази властиту ликовну иконографију у магичном, међупланетарном свету у коме се преплићу чудесни елементи, машинеријуми, човеколика бића, трансформаторијуми… у бескрајним пределима испуњеним тишином. У том измаштаном, новом свету сваки предмет има своју улогу као визуелна загонетка левитирајући у залеђеној атмосфери, док истовремено, сугерише потпуно другачији концепт времена. Док се тајновити предмети, у брижљиво одабраним слојевима боја, ту и тамо покрећу у првом плану, позадина остаје глатка и равна у смирујућој светлоплавој боји мистериозно алудирајући на космичке, ванвременске димензије.

Културни центар „Лаза Костић” позива све љубитеље ликовне уметности на отварање ове изложбе.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије