Отварање изложбе „Свевремени Његош“ у понедељак у Кули

Njegos

У понедељак, 13. новембра, са почетком у 11 часова, у холу Економско-трговинске школе у Кули, биће отворена изложба „Свевремени Његош“.
Ова изложба презентована је протекле недеље у просторијама Културно – уметничког друштва „Дурмитор“ на отварању манифестације „Његошеви дани“.
Како је заснована на вршњачкој едукацији, уместо кустоса кроз изложбу своје вршњаке и остале заинтересоване посетиоце спроводе ученици – водичи који појашњавају поруке паноа.
Изложбу ће, у Економско–трговинској школи, посетиоци моћи да погледају до 30. новембра.
Више о изложби:
„Свевремени Његош“ је изложба намењена свима, као подсећање на лик и дело Петра ИИ Петровића Његоша, а превасходно ученицима основних и средњих школа. Изложба је настала у сарадњи Културно – уметничког друштва „Дурмитор“ као покровитеља и ученика и наставника Економско-трговинске школе који су направили изборе текстова, стихова Његошевих дела, слика и цитата најугледнијих писаца и књижевних критичара о Његошу. Она је скроман допринос враћању лика и дела владике, владара и песника Његоша у школе и институције културе. Осмишљена је поводом манифестације „Његошеви дани“ (2023), а након тога да буде и путујућа изложба.
Посете су могуће радним данима од 9.30 до 13.30, у складу с радним временом школе, а улаз је слободан.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs