Отварање изложбе „Трансценденција“ у Апатину

Galerija

У апатинској галерији „Меандер“ сутра, 04. марта 2022. године од 19 часова ће бити отворена изложба Софије Булог, Тамаре Јокић и Теодоре Павковић под називом „Трансценденција“.

Трансценденција, на новолатинском (трансцендентиа), је термин који представља прекорачивање граница неког подручја. Идеја за радове је настала сагледавањем и поимањем света у коме живимо и енергијама које осећамо. Естетика радова утемељена је на ликовној енергији, која се у пуном интензитету преноси на радове. У просторним односима води се дијалог између сликаних потеза. Води се рачуна о грађењу сликаних површина, о интензитету боја, колористичким интеракцијама и композиционом квалитету слике. Замисао је била да посматрач гледајући у дело путује ка неодређености, где ће сваки појединац осетити бестелесност, изаћи из своје љуштуре и препустити се интуитивном.

О ауторкама:

Тамара Јокић рођена је 1994. у Београду. Завршила је Школу за Дизајн у Београду 2013-14. Исте године је добитница награде најбољег матурског рада у текстилу. Дипломирала је дизајн на Факултету Примењених уметности у Београду 2018. године. 2020. уписује мастер на истом факултету, на модулу примењено сликарство и завршава га у септембру 2021. године под називом „Кохерентност савремене таписерије у сфери монументалног сликарства“.

Теодора Павковић рођена је 1999. године у Београду, где је завршила основну и средњу школу. 2016. године положила је диференцијални испит и тиме стекла услов да упише годину дана раније факултет, односно после треће године средње школе. 2020. године је завршила основне студије на одсеку примењено сликарство, а 2022. је на истом завршила мастер.

Софија Булог рођена је 1997. године у Бору. Завршила је гимназију „Бора Станковић“ у Бору 2016. године. Исте године уписала је Факултет примењених уметности у Београду, одсек Примењено сликарство. Диплому основних академских студија добила је 2020. године, а мастер академске студије завршила је на истом одсеку 2021. године.

Ауторке изложбе имале су више колективних и самосталних изложби.

Поставка „Трансценденције“ у Апатину ће трајати до 17. марта.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови: