Отворени Балкан највећи мировни пројекат Балкана

Open Balkan

Председник Србије Александар Вучић гостује у специјалној емисији “Прва тема” на ТВ Прва.

Иницијатива Отворени Балкан је највећи мировни пројекат који је Балкан сам направио, оценио је Вучић.

„Не стидим се Балкана. Поносан сам што сам Балканац и не мислим да смо лошији од било кога другог. Овде живе поносни, храбри, вредни и способни људи. Отворени Балкан може бити машина раста целе Европе“, поручио је Вучић.

Указао је на то да је Србија последње две године, изузимајући Ирску, због начина рачунања и присуства америчких интернет концерна, последње две године прва по кумулативној стопи раста у Европи.

Отворени Балкан, према његовим речима, пружаће само још већу шансу.

Казао је да не разуме оне који неће да се придруже, додајући да од њих није чуо ниједан аргумент осим да се ради о пројекти Велике Србије.

„Нема то никакве везе са Великом Србијом или Великом Албанијом, већ се ради о заједничком раду и борби да имамо право на будућност да сами одлучујемо. Многи српски политичари су страдали због жеље да Балканци сами одлучују о својој будућности“, подсетио је он.

Вучић је казао да верује и да ће његове речи изговоре у УН „Балкан Балканцима“ имати историјски значај.

Упитан за паљење српске заставе у Тирани рекао је да се то и код нас дешава.

„Извините што изговарам оно што нико у Србији не жели да чује. Пре него што су Зоран Заев и Еди Рама дошли у Београд, ми смо скидали њихове заставе овде. Тада нисмо правили специјалне емисије, нисмо говорили о томе. Наравно да је то лоше. Нецивилизовано је палити туђе заставе. Али задовољан сам реакцијом Раме и доброг дела албанског друштва, као што сам био задовољан и реакцијом доброг дела нашег друштва“, рекао је он.

Указао је да је Рама под великим притиском због добрих односа које имају Албанија и Србија.

Рама, каже, у заједничкој иницијативи види будућност за Албанце.

Вучић је указао да жели да види њихове бизнисмене, раднике да помажу једни другима у изградњи Балкана, да жели путовање без граница и да једни друге боље разумемо.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs