Отворен конкурс ЕУ за унапређење комуналне и социјалне инфраструктуре у Србији – Локалним самоуправама на располагању 1 мил ЕУР

Evro

Европска унија и Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у оквиру програма “Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији” (ЕУ СХАИ) објављују Јавни позив јединицама локалне самоуправе за подношење предлога инфраструктурних пројеката мањег обима.

Циљ Јавног позива је да се кроз реализацију интервенција мањег обима у делу комуналне и социјалне инфраструктуре, унапреде и побољшају услови живота најугроженијих жена и мушкараца, дечака и девојчица који живе у подстандардним насељима, и да се побољша њихов приступ јавним услугама.

Предлози пројеката треба да обухвате унапређење и побољшање постојеће социјалне инфраструктуре (реконструкција и унапређење услова коришћења јавних објеката образовања, здравствене и социјалне заштите, културе и спорта) и реконструкцију и изградњу техничке/комуналне инфраструктуре (водовод и канализација, електроенергетске инсталације, грејање, управљање отпадом, јавни простори, зелене и рекреативне површине, приступне саобраћајнице, јавно осветљење и др.).

Укупан буџет за пројекте изабране овим Јавним позивом је милиона евра, а могуће је пријавити се до 28. фебруара 2022. године. Право учешћа имају све јединице локалне самоуправе у Србији.

Све информације о Јавном позиву и документација за пријављивање доступни су на интернет страници програма “Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији”.

Свим заинтересованим јединицама локалне самоуправе биће омогућено да добију одговоре на питања о Јавном позиву на онлајн информативним сесијама које ће бити организоване 24. и 26. јануара, у термину од 11 до 13 часова.

Јавни позив је део програма “Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији”, за који је Европска унија издвојила 27 мил ЕУР. Програм спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и у сарадњи са Министарством за европске интеграције.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије