Отворен проширени део „Вртуљка” у Крушчићу

Vrtić

Ове недеље реализовано је најављено проширење капацитета вртића „Вртуљак” у Крушчићу. Овим потезом, у потпуности је адаптиран простор за малишане који ће похађати ову предшколску установу, а у обновљени део установе од данас су се уселили најмлађи полазници вртића.

Иницијатива за овакав пројекат потекла је од родитеља чија деца су полазници вртића, а како наводи директорка Предшколске установе „Бамби” Снежана Булатовић, кључни сарадник у читавом пројекту била је локална самоуправа, чији су челници показали подршку и разумевање, те је по први пут у историји овог вртића адаптиран и отворен простор за мешовиту групу целодневног боравка.
Председник Привременог органа општине Кула, Дамјан Миљанић, овим поводом истакао је следеће:

– Када су у питању предшколске и образовне установе, циљ је да се повећа квалитет услуге, али и сами услови, те да локална самоуправа буде присутна у свим насељеним местима. Крушчић је добио другу групу, по први пут у историји постојања је то група целодневног боравка. Деце има довољно, а општина је обезбедила средства да тај простор буде уређен и адаптиран.

Миљанић је, осим тога, најавио да ће пред сам крај овог месеца бити отворен нови објекат јаслица у насељеном месту Сивац, чиме ће се проширити капацитет и уједно неће бити листа чекања за јаслену групу. Средства за ово проширење обезбеђена су из буџета општине Кула, а уз помоћ Министарства финансија. Такође, у плану је да се у току лета потпуно реновира простор вртића „Жеравица” у Кули. Највећи пројекат ће бити изградња вртића у Руском Крстуру, те је за ову годину планирана израда пројектне документације. Додато је и да се планира уређење објекта у Новој Црвенки и формирање вртићке групе по први пут у овом месту.

Сви ови напори улажу се најпре из практичних разлога, због повећања квалитета пружања услуга, како би рад са предшколцима био ефектнији, а и како би се смањиле листе чекања за упис деце.

– Ниједно место, ниједан објекат неће бити запостављени, само је питање времена када ће доћи на ред, јер се приоритети одређују у договору са представницима предшколске установе, на основу потреба и стања објеката – закључио је Миљанић.

Вртић „Вртуљак”, који је данас свечано отворен, опремљен је најмодернијим играчкама и дидактичким предметима, прилагођеним едукацији овог узраста, са циљем да деца одрастају здраво, правилно и срећно.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs