Отворен пункт за вакцинацију у Руском Крстуру

Данас је у Руском Крстуру у здравственој амбуланти Дома здравља Кула отворен пункт за вакцинацију против корона вируса. Рускокрстурчани који су се пријавили преко Месне заједнице, њих око 240,  имају прилику да добију Фајзер вакцину. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић био је на отварању пункта у Руском Крстуру и том приликом најавио отварање пунктова и у осталим насељеним местима у зависности од потребе.

-Трудимо се да у сваком насељеном месту приближимо грађанима процес вакцинације и да они људи који нису из неког разлога у могућности да дођу у Кулу да се вакцинишу у свом месту. Пре свега, мислим на наше најстарије суграђане. Данас у Руском Крстуру има више од две стотине пријављених за вакцину Фајзер. У Кули се вакцинација данас обавља вакцином Спутњик без заказивања, а у наредном периоду очекујемо да вакцинација буде интезивнија, јер треба да стигне око хиљаду кинеских вакцина у нашу општину. Отворићемо пунктове у Црвенки, Сивцу и Липару. По потреби ћемо отварати поново пунктове и у другим насељеним местима, односно, Крушчићу и Руском Крстуру.  Циљ нам је да кулска општина што пре достигне број вакцинисаних који би био задовољавајући и који би заштитио грађане од корона вируса. 

Бележимо тренд пада новозаражених, то су добре вести и указују нам на то да ако наставимо овим темпом вакцинацију, уз поштовање епидемиолошких мера, убрзо ћемо изаћи из ванредне ситуације у којој се тренутно налази општина Кула, рекао је председник општине Дамјан Миљанић.

У сарадњи са Домом здравља Кула организацију данашње вакцинације у Руском Крстуру помогла је Месна заједница. Михајло Пашо, секретар МЗ Руски Крстур истиче да је интересовање грађана протеклих дана било веома велико, што потврђује и велики број грађана који долази на пункт.

-Потрудили смо се да до сваког становника дође информација о могућности вакцинације. Пријавило се више од 240 грађана Руског Крстура, који желе да приме Фајзерову вакцину. Вакцинациија је почела на време у 9,00 часова како смо најавили, и све функционише према плану, рекао је секретар Пашо. 

Подсетимо да су недавно и грађани насељеног места Крушчић имали прилику да се вакцинишу у свом месту, као и да је данас, 25. априла на вакциналном пункту у просторијама Омладинског дома, у Улици Ђуре Стругара 54 у Кули „Дан отворених врата“ и да ће сви грађани, који то желе моћи да се вакцинишу руском вакцином.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs