Отворен Сомборски филмски фестивал – „Специјални Ернест“ припао Мири Бањац

У атријуму Градске куће у Сомбору, синоћ је отворен трећи по реду „Сомборски филмски фестивал“. Све до петка, поштоваоци филмске уметности, у атријуму Градске куће, дворишту Градског музеја, као и Kабареу Народног позоришта Сомбор, под ведрим небом могу уживати у филмовима из три селекције, „Kад би Сомбор био Холивуд“,  „Млади аутори“ и „Панорама шведског филма“, а осим тога, уприличено је још много других лепих и атрактивних пратећих садржаја.

У главној, такмичарској селекцији, селектор Дејан Дабић одабрао је пет филмова, а вредност одабраних филмских остварења оцењује стручни жири у чијем раду ове године учествују глумац Петар Стругар, филмски продуцент Фети Даутовић и глумица Марија Бергам.

Филмовима Главне такмичарске селекције доделиће се три награде  имена  “Ернест”,  за најбољи филм, најбољу глумицу и  најбољег глумца овогодишњег Фестивала. 

У оквиру Фестивала приказује се и Панорама шведског филма, а тим поводом, Сомбор је посетио Јан Лундин, амбасадор Шведске у Србији.

Посебно признање за досадашњи и будући допринос добрим филмовима, ове је године припало нашој великој, прослављеној, легендарној глумици Мири Бањац, а „Специјалног Ернеста“ уручио јој је градоначелник Града Сомбора, господин Антонио Ратковић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs