Отпочели радови на више локација у Руском Крстуру

Ruski Krstur

Данас су у Руском Крстуру отпочели радови на комуналној инфраструктури, на чак пет локација. Општина Кула и Месна заједница Руски Крстур препознале су потребу да се овим радовима реши неколико битних ставки које су грађанима изазивале проблеме дужи низ година.

Једна од локација на којој су радови у току је и спортско игралиште у Блоку 3.
-У овом делу Руског Крстура има пуно младих којима овај терен представља начин да се забаве. Ту долазе да играју тенис, мали фудбал, кошарку. Због тога смо увидели потребу да се овај терен асфалтира, па је и комунално предузеће исекло сибирске брестове, које је својим корењем подизало терен. Уз помоћ Месне заједнице и локалне самоуправе, данас су ти радови у току и надамо се да ће ових дана бити завршен терен, рекао је Игор Фејди, директор ЈКП Руском Руски Крстур.

Радове је обишао и председник општине Кула, Дамјан Миљанић.

-Данас обилазим Руски Крстур, да испратм и да се уверим како теку радови на више локација. Једна од локација на којој су такође отпочети радови је Лењинова улица. Атмосферска канализација је вишегодишњи проблем грађана који живе у овој улици. Посебан проблем су бујичне воде, када су веће кише и када атмосферска вода практично улази у куће, задржава се и прави велике проблеме. Овим радовима, тај проблем ће бити решен. У склопу ових радова је и изградња једног пешачког прелаза. Дакле, још неколико локација биће обухваћено истим радовима и решиће се велики проблеми грађана, објашњава Миљанић.

Секретар Месне заједнице Руски Крстур, Михајло Пашо, рекао је да се решавају проблеми који су грађани пријавили у Месној заједници.

-Данас у Руском Крстуру је веома радно. Моментално се грађевински радови обављају на више локација. Грађани када увиде неки проблем долазе у Месну заједницу и онда те проблеме рашавамо. У Маршала Тита улици биће постављене камере. Велики је промет саобраћаја, а нико се не придржава саобраћајних знакова. Тамо је ограничење 30 километара на сат, а камиони зује 50, 60 километара на сат. Такође, решавамо један вишедеценијски проблем преко пута аутобуске станице. Од када је станица изграђена нема означеног пешачког прелаза. Руски Крстур има и основну и средњу школу, до сада није било несрећних случаја, али морамо превентивно да решимо тај пешачки прелаз. Пета локација обухваћена радовима су трибине на стадиону ФК „Русин“. Имали смо старе трибине које су биле у фази рушења, што није било безбедно за навијаче. Нјих смо одлучили да срушимо и направимо нове трибине, изјавио је Пашо.

Подсећамо, председник општине јуче је обишао и радове на кошаркашком терену, на игралишту у улици 4. јули у Кули, када је истакао како су приоритет локалне самоуправе деца и омладина, те да ће се трудити да им обезбеди све услове како би били усмерени на спорт и здрав живот.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије