ОФК „Диф“ најуспешнији на турниру крај Дунава

Vidanov sportski kutak

Током викенда, 11. и 12. јуна, одржан је „IV Међународни турнир ОФК Младост Апатин 2022“. Љубитељи фудбала у Апатину су имали прилику да уживају у мечевима које су им приредили дечаци узраста од 2010. па до 2015. годишта, на стадиону крај Дунава. Присуствовао сам турниру као записничар и слободно могу похвалити ОФК „Младост“ Апатин на сјајној организацији такмичења.
Што се тиче првог дана турнира, на њему су највише показали наши драги гости из Косовске Митровице и Сомбора. ОФК „Диф“ је у суботу, у конкуренцији 2011. годишта, узео златну медаљу, док су код 2013. годишта били вицешампиони. Што се тиче ФК „Раднички 1912“ Сомбор, они су такође узели једну златну и једну сребрну медаљу. Коначни исход екипа што се тиче првог дана турнира је следећи:
*2011. годиште
1. ОФК „Диф“ Косовска Митровица
2. ФК „Раднички 1912“ Сомбор
3. ОФК „Младост“ Апатин
*2013. годиште
1. ФК „Раднички 1912“ Сомбор
2. ОФК „Диф“ Косовска Митровица
3. ФК „Спектар“ Сомбор
*2015. годиште
1. ФК „Крила Крајине“ Бачка Паланка
2. АФК „Ада“
3. НК „Крпан Бабић“ Осијек
Други дан такмичења обележили су домаћини турнира, односно ОФК „Младост“ Апатин. Они су освојили сребрну медаљу у конкуренцији 2014. годишта, након извођења пенала, али су помоћу фудбалске лутрије постали шампиони у генерацији 2012. годишта. Пре доделе екипних награда, уручена је награда за најбољег играча комплетног турнира, а она је била бесплатно учешће у кампу Барселоне који се одржава у Београду од 27. јуна до 1. јула. Награду је уручио Мирослав Радојичић, директор „Barca Academy Serbia“, a она је додељена Илији Ракасу, фудбалеру ОФК „Младост“ Апатин, који је наступао за 2012. годиште. Резултати другог дана турнира су следећи:
*2010. годиште
1. ОФК „Диф“ Косовска Митровица
2. ФК „Интернационал“ Сомбор
3. ФК „Раднички 1912“ Сомбор
*2012. годиште
1. ОФК „Младост“ Апатин
2. ФК „Спектар“ Сомбор
3. ОФК „Диф“ Косовска Митровица
*2014. годиште
1. ФК „Арена“ Суботица
2. ОФК „Младост“ Апатин
3. ШФ „Оранж“ Сомбор

За сам крај прочитајте изјаву једног од организатора и стратега нашег клуба, Страхиње Делића:
„Слободно могу рећи да је овогодишњи турнир био и више него успешан. Укупно 84 екипе из скоро целе Војводине, па другари из Косовске Митровице, затим Бања Луке и наши гости из Хрватске, могли су да уживају на теренима нашег стадиона, који су били одлично припремљени. Одиграно је преко 150 утакмица, било је прегршт лепих потеза, голова, акција. Како се то у фудбалском жаргону каже, све је прштало од фудбала. Сви у клубу су презадовољни организацијом, која је била стварно на високом нивоу. Похвале су стизале и стижу још са свих страна и срећни смо што смо успели на овакав начин да представимо наш град, општину и наравно Младост. Слике са овог турнира стигле су и до Барселоне, тачније Ламасије, где је наш директор Барса Академије, Мирослав Радојичић представио и пренео утиске са ове манифестације. Користим прилику да се захвалим свима на учешћу, као и гледаоцима који су дошли да виде ову фудбалску представу. Надамо се да ће следеће године бити још више екипа и да овај турнир прераста у један од бољих и већих у турнира у Србији“.

Видан Јеротијевић

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs