ОШ „Вук Караџић“ Црвенка обележила Европску недељу мобилности

Ученици нижих разреда Основне школе „Вук Караџић“ у Црвенки прикључили су се обележавању Европске недеље мобилности, чији је оснивач и покровитељ Европска комисија.

У дворишту школе одржане су игре без граница, а ученике трећих разреда који су се такмичили бодрили су њихови другари из првог разреда. Ђаке је обишао и председник oпштине Кула Дамјан Миљанић.

  • Као што смо и најавили поводом Европске недеље мобилности у свим школама се одржавају игре без граница. Данас смо у Црвенки припремили за најбоље поклоне које је обезбедило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а ђацима првацима ћемо уручити рекламни материјал везан за саобраћај и понашање у саобраћају, рекао је председник Миљанић.

Наташа Ђерић, директорка ОШ „Вук Караџић“ је истакла да се школа активно укључила у обележавање Европске недеље мобилности, али је говорила и о донацији која је стигла у школу.

  • Ученици су у данашњим играма били веома заинтересовани, активни и задовољни  промовишући игру и здрав живот. Посебно бих овом приликом истакла донацију принцезе Катарине Карађорђевић, која је данас стигла у школу. Принцеза је свим школама послала дописе да се изјасне шта им је потребно када је реч о хигијенским производима, а наша школа је добила држаче за папирне убрусе, рекла је директорка Ђерић.

Цела недеља биће посвећена оваквим и сличним активностима, а у вртићима ће бити организоване шетње. Акција, односно манифестација ће се завршити тако што ће на крају Европске недеље мобилности Крамерова улица у Кули бити затворена и остављена само за бициклисте и пешаке. Уз све ове активности представници локалне самоуправе ће посетити све школе и практично сви ђаци прваци добиће промотивни материјал.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.