ОШ „Петефи бригада“ у Кули прелази на грејање на гас

Gas

У ОШ „Петефи бригада“ у Кули, протекле године је решено питање грејања спортске хале на плин, а у овој грејној сезони комплетан школски објекат ове васпитно образовне установе прелази на грејање на гас. Пројекат уградње нове опреме и припреме пројектно техничке документације помогла је општина Кула, а осим јефтинијег, односно, економичнијег грејања, грејање на гас је важно и због заштите животне средине, рекао је председник општине Кула Дамјан Миљанић.

-Прелазак са мазута на гас биће значајно смањени трошкови грејања у току зимске сезоне. Када је реч о другим школама у наредном периоду у још десет јавних установа, не само школа, биће уграђена нова опрема и све те установе ће прећи, такође, на грејање на гас. 

Иначе, овај пројекат је реализован захваљујући Министарству за заштиту животне средине, они су определили средства на основу Конкурса, а општина је учествовала у делу израде пројектно техничке документације и трошковима надзора, рекао је Миљанић.

Пројекат гасификације је завршен, али у овој школи одмах крећу са реализацијом следећег, а реч је о постављању новог крова на старом делу зграде. Средства су делом обезбеђена по Конкурсу Покрајинског секретаријата за образовање, каже Чаба Пожар, директор ОШ „Петефи бригада“.

-Имамо велики проблем на старом делу зграде где је раван кров који је прокишњавао. Суфинансирањем, Покрајина је обезбедила већи део средстава, односно 4,5 милиона динара, док је преосталих 3,5 милиона обезбедила општина Кула, истакао је Чаба Пожар, директор ОШ „Петефи бригада“ и додао да ће реконструкција крова, уколико временске прилике дозволе, највероватније бити обављена за време зимског распуста.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs