Ојадили буџет Србије за 6.810.000 динара: Ухапшена двојица превараната, за једним се трага

novac

Иза решетака су смештени М. Р. из Младеновца и И. Д. из Београда осумњичени за неосновано добијање и коришћење кредита.Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управом за аграрна плаћања и Првим основним јавним тужилаштвом у Београду ухапсили су две особе, а против једне за којом се трага поднели су кривичну пријаву. Они су, како се сумња, починили превару и неосновано добијање и коришћење кредита и других погодности. Оштетили су буџет Републике Србије за око 6.810.000 динара.

М. Р. (43) из Младеновца, И. Д. (41) из Београда и још један мушкарац осумњичени су да су као власници пољопривредних газдинстава, у намери прибављања корист за себе, лажним приказивањем чињеница – по рачуну-отпремници, спецификацији и гарантном листу добављача, наводно купили робу вредну 6.809.567 динара.

Осумњичени су, Иако су знали да робу нису купили нити платили добављачима, као и да наведену документацију нису издали добављачи, ту документацију користили приликом подношења Захтева за остваривање права на подстицаје за инвестиције и физичку имовину пољопривредних газдинстава, за набавку нових машина и опреме, као и за пријаве за остваривање подстицаја за подршку разних програма.

На основу приложене документације, осумњичени су довели у заблуду запослене у Управи за аграрна плаћања да донесу решења којим су им усвојени захтеви за остваривање права на подстицаје и исплати 6.809.567 динара.
Новац је уплаћен на рачуне осумњичених који су они подизали у готовини, чиме су прибавили корист у наведеном износу, а за који су оштетили буџет Републике Србије.

Осумњичени који су ухапшени и задржани у дводневном притвору, после чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије