Оџаци – Бесплатан огрев најугроженијима

Drva

Општина Оџаци расписала је Јавни позив за избор корисника за доделу помоћи у виду огревног дрвета социјално угроженим породицама избеглих и интерно расељених лица. Право на помоћ могу остварити породице избеглица са важећом избегличком легитимацијом и породице интерно расељених лица са боравиштем на територији општине Оџаци.

Једна породица може остварити право на једну категорију помоћи, уколико испуњава неке од следећих услова: да су укупни приходи породице мањи од 50% просечне нето плате на нивоу Републике Србије, за месец који претходи Јавном позиву, једнородитељска домаћинства са децом до 18 година или са децом на редовном школовању до 26 година, трочлано или вишечлано домаћинство са децом до 18 година, породице са трудницама или дететом/децом до 5 година, домаћинства инвалидских пензионера са пеко 50% инвалидности, домаћинства са чланом породице са тешким обољењем, вишегенерацијско домаћинство, лица смештена у хранитељским породицама, домаћинства старих лица, једночлана домаћинства са лицима преко 60 година, породице где је дошло до насиља у породици, породице са тешко оболелим чланом.

Пријаве са потребном документацијом се подносе лично, у Услужном центру Општинске управе Оџаци или путем поште, а рок за пријављивање је 16. новембар 2021. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs