Оџаци: Расписана 3 огласа за накнаду трошкова ученика средњих школа

učenici

На основу закључка Општинског већа, општина Оџаци расписала је 3 огласа за накнаду трошкова ученика средњих школа са подручја општине Оџаци за наставну 2022/23. годину.

Први оглас односи се на остваривање права на накнаду трошкова смештаја и исхране ученика средњих школа са подручја општине Оџаци за наставну 2022/23. годину. Право на накнаду ових трошкова оствариће редовни ученици у ученичким домовима у износу од 100% под условом:

-Да имају пребивалиште на територији општине Оџаци;

-Да су ученици средње школе;

-Да им је одлуком дома ученика обезбеђен смештај и исхрана у току школске године;

-Да приход по члану породице ученика не прелази лимит утврђен прописима Републике Србије за остваривање права на дечији додатак или је ученик без родитељског старања или је из једнородитељске породице у смислу члана 28. Закона о финансијској подршци породици са децом.

Други оглас односи се на остваривање права на накнаду трошкова превоза ученика средњих школа- путовање викендом у школској 2022/23. години. Право на накнаду ових торшкова имају редовни ученици средњих школа, који имају пребивалиште на територији општине Оџаци и који током школске године станују у месту где је седиште школе (користе смештај у ученичком дому или приватном смештају) и користе јавни превоз викендом за долазак кући и повратак у школу.

Трећи оглас односи се на накнаду трошкова превоза редовних ученика средњих школа, који свакодневно путују до школе за наставну 2022/23. годину. Право на накнаду ових трошкова имају редовни ученици средњих школа, који имају пребивалиште на територији општине Оџаци, који не користе смештај у ученичком дому, не станују у приватном смештају, већ свакодневно путују до школе јавним превозом и то најдаље до Новог Сада (ученици који похађају средње школе у: Оџацима, Сомбору, Кули, Руском Крстуру, Бачу, Апатину, Бачкој Паланци, Врбасу, Новом Саду и Футогу).

Детаљније о условима и потребној документацији за све наведене огласе заинтересовани се могу упознати на званичном сајту општине Оџаци у рубрици конкурси, где могу пронаћи и потребне образце за подношење пријаве. Подношење и пријем документације почиње сутра, 30. августа, а захтеви се предају на шалтеру број 6 Услужног центра Општинске управе Оџаци.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs