Оџачки учитељ са ђацима припрема спот за обраду познате рок песме

Mirko

У музичкој кухињи учитеља Мирка Миљковића и ученика ОШ „Бранко Радичевић” из Оџака кува се нови спот, за обраду песме култног рок бенда „Атомско склониште”.

Полако, али сигурно, Мирку Миљковићу и његовим ученицима постаје пракса да нас свако мало обрадују неким видеом или живом свирком. Протеклих дана били су вредни и снимали су спот за песму „Не цвикај генерацијо”, у чијој припреми и екранизацији су учествовала деца из два школска рок бенда „Нови талас”, као и Миљковићеве колеге музичари. Музички учитељ истиче да су рок клинци и клинцезе и овај пут снимању приступили искрено и са радошћу.

– Идеја спота јесте да деца проналазе кутију која негде подсећа на закопано благо, а сви знамо да деца имају неку фантазију копања и ископавања блага. Међутим, нећемо открити шта се налази у кутији и даљи ток радње у споту, али оно што вам могу обећати јесте да ће дефинитивно бити интересантно – каже ментор школског рок бенда, који је и један од сценариста спота.

Као што су теме песме „Не цвикај генерацијо” и истоименог албума „Атомског склоништа” из 1978. године биле сенке ратова и нуклеарних криза, тако и најновији музички спот деце из Оџака има универзалну и ових дана врло актуелну поруку – мир је најпотребнији људима у свету. Деца и њихов учитељ послаће ову поруку на једноставан, али јасан и гласан начин.

– Под утиском актуелних дешавања у свету ученици су имали потребу да комуницирају о емоцији страха. Разговарали смо на ту тему и с обзиром да негде већ имамо искуства у музици и снимању, мени је одмах пало на памет да снимимо цовер песме „Атомског склоништа” – „Не цвикај генерацијо”, која управо говори о неком умирењу читаве драме која се дешава, могу тако да је назовем. Негде идеја је била, и њихова и моја, да пошаљемо поруку умирења кроз музику – испричао је Мирко Миљковић.

Завршни кадрови спота снимани су у старом диску у Оџацима, где се деца појављују у улози извођача на бини, а испред њих седи осморо људи у црним оделима који их слушају и гледају. Број осам има своју симболику и одабран је из разлога што осам земаља има атомску бомбу. Деца им упућују поруку путем стихова, метафорички, да не употребе нуклеарно наоружање.

Да вам не откривамо превише, спот под називом „Деца и учитељ” ћете моћи погледати за пар недеља, на Миљковићевом Јутјуб каналу. За сценарио, режију, снимање и монтажу је задужен Давид Јовановић из Оџака, познатији као ДМГ Бласт Беатс, који се бави продукцијом музике и видео материјала, док су аудио траке снимане у студију „Шамарчина” у Врбасу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs