О хуманом Апатинцу пише и немачки лист „Билд“

Perica Trivanović

Апатинац Перица Тривановић тренутно живи у Немачкој и са екипом волонтера збрињава псе луталице из Србије. За последње три године, Тривановић је, заједничким снагама са удружењем „Њушкице“ из Апатина, збринуо и удомио 226 паса са територије Србије.

Немачки високотиражни лист „Билд“ је јуче објавио прилог о Перици под насловом „Дас Гуте Хунде-Херз“ („Добро срце за псе“) у коме у суперлативу говори о хуманитарном раду Апатинца и удружења „Њушкице“.

Тривановић о свом раду говори следеће:

-У Свилојеву смо од прошле године купили простор површине 2600 квадратних метара, на којем смо изградили привремено прихватилиште за напуштене псе, капацитета од 10 до 15 паса. Првенствено гледамо да помогнемо животињама које су повређене или болесне, а након лечења крећемо са процесом удомљавања у Немачкој.

Удомитељи су, према његовим речима, људи који не маре много да пас буде расан, већ су то искључиво истински љубитељи паса. Издваја да су мешанци често отпорнији на болести од расних паса, дуже живе, социјализовани су и умиљати.

Осим што несебично улаже сопствена средства за сврхе хуманитарног рада, Перица Тривановић прикупља и донације када неки захват подразумева више новца него што он може самостално да издвоји.

-Протекле три године сам сваког месеца успевао да у Апатин допремим храну за псе, у вредности од 150 евра. Често, ако нисам у могућности да је сам допремим, шаљем из Нирнберга аутобусима или камионима који долазе у Србију. Ту су и трошкови лечења, као и трошак одвожења паса у Немачку ка удомитељима. Износ услуге коју плаћамо за превоз неколико паса у Немачку зна да буде и до 300, 400 евра. Тада се обраћамо донаторима и они новцем покривају део трошкова – наводи Тривановић.

Овај хуманитарац искористио је прилику да у немачком „Билду“ апелује на Немце да помогну његов хуманитарни рад. Позвао је на помоћ у изградњи већег прихватилишта, за храну, ветеринарске услуге и остале пратеће трошкове. Апел је упутио уз жељу да се његов животни циљ не угаси.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs