Павиљон Србије на Светској изложби у Дубаију посетило пеко 40.000 људи

Srpski paviljon

Павиљон Србије на Светској изложби „Expo 2020 Dubai“, за само седам дана од отварања, посетило је више од 40.000 посетилаца из целог света.

  • Наш Павиљон свакодневно посећују многобројни посетиоци из целог света, затим школске делегације из Емирата за које је специјално осмишљен програм инспирисан нашим највећим генијем Николом Теслом, али и бројне пословне делегације, као и посетиоци креативних програма, саопштили су данас из организације представљања Србије у Дубаију, јавља Танјуг.

У првим данима после отварања, како се наводи, Павиљон је посетио шеик Мухамед бин Зајед заједно са председником Србије Александром Вучићем и погледао неке од бројних ВР изложби, затим је одржан панел „Циркуларна економија: садашњност и будућност“ на коме се говорило о глобалној важности и развоју ове теме, као и концерт београдског Балкан-џез бенда „Naked“.

Павиљон Србије је отворен 1. октобра, симболичном предајом искре креативности и иновација, која се на нашим просторима зачела и непрекидно се преноси пуних 7.000 година, још из времена револуционарне винчанске културе, која је и инспирисала наступ Србије на Светској изложби.

Светска изложба „Expo 2020 Dubai“ одржава се до 31. марта следеће године, под слоганом „Повезивање умова, стварање будућности“.

Србија ће током шест месеци изложбе, под слоганом „Србија ствара идеје – инспирисани прошлошћу, обликујемо будућност“, кроз више од 150 различитих манифестација, представити различите привредне секторе, научне садржаје, технолошке иновације, креативне индустрије и туристичку понуду, са циљем да се прикаже као модерна, иновативна земља, атрактивна за развој трговине и туризма.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs