ПАЛА ОДЛУКА! Ево како ће ђаци похађати наставу следеће недеље

Најмађи основци од првог до четвртог разреда ипак наредне недеље иду у школу. То је управо одлучено на састанку медицинског дела Кризног штаба и премијерке Ане Брнабић.

Медицински део Кризног штаба након аргумената „политичког дела“ ревидирао је свој тврди став. Захтев да се мере не односе на најмлађе ђаке, поднели су премијерка Ана Брнабић и министар просвете Бранко Ружић. Мере Штаба за основце од петог до осмог и средње школе остају и даље на снази – они наставу похађају онлајн.

На последњој седници Штаба у пуном саставу почетком недеље, захтев медицинског дела је био да сви ђаци пређу на онлајн наставу. Доктори су, предлажући сет мера који је сада на снази, а то је закључавање до недеље, захтевали да и најмлађи основци већ ове недеље не иду у школу.

„Политички“ део Штаба био је против, а потом и захтевао да се прелазак на онлајн макар одложи за наредну недељу јер родитељи морају да се припреме ко ће чувати децу.

Међутим, премијерка Ана Брнабић и министар просвете Бранко Ружић разговарали су јуче и сагледали све проблеме које повлачи оваква мера. Одлучили су да се од медицинског дела Штаба затражи да се „заклучавање“ не односи на ђаке од првог до четвртог јер не само што су исувише мали да би остајали сами кући већ је учење од куће за већи део породица непремостив проблем.

Током прошлогодишњег карантина и најмлађи ђаци су наставу похађали онлајн, али тада је Влада донела одлуку да један родитељ уз потврду послодавцу остаје кући. Евентуално поновно доношење овакве одлуке било би не само компиковано већ би вратило Србију уназад.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs