Параглајдинг, паратрајк тандем и соло летови у Сомбору

paraglajding

За све оне који воле, а не боје се висине и жељни су доброг адреналина, поглед на панораму града и околине може пружити изванредан и незабораван осећај. Параглајдинг и паратрајк тандем и соло летови су релативно млади спортови у Сомбору који имају туристички потенцијал, будући да све више младих и странаца воле погодно тло Војводине и добар ветар.
Параглајдинг и паратрајк су спортови у експанзији, јер је то модел летења који је најјефтинији, а највише слободе даје, истиче пилот Звонко Гала, који нертеко лети са пријатељима у Сомбору због погодног тла и доброг ветра.

„Све што нам је потребно је мала ливада за полетање и да будемо званично регистровани у директорату цивилног ваздухопловства. Ми имамо школу у Суботици и наше дозволе важе по целом свету. Мени долазе људи из многих земаља да лете по Војводини“, рекао је инструктор параглајдинга Звонко Гала.

„Руковање није тешко, али је потребна физичка спремност. Овде је добра клима, добри су услови, планирмао едукације и школу у вези овог спорта да покренемо, али је потребна и шира подршка. Млади су све више заинтересовани за овај спорт“, казао је Зоран Радовић из Удружења за паратрајк и параглајдинг Сомбор.

Да би се уживало у разгледању панораме са паратрајком, за узлетање тандема потребна само мала ливада, у шта смо се и лично уверили.

У сомборском параглајдинг спортком удружењу истичу да за развијање овог спорта очекују и помоћ Града, како би понуда летења и разгчледања града и околине имала и туристички правац.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs