Парламентарни избори данас у Португалији: Укинута корона ограничења, гласају и заражени

Portugalija

Власти су позвале све заражене ковидом-19 да гласају од 18 до 19 часова, али овај апел није и обавеза нити ће бити посебних гласачких места за инфициране бираче.

У Португалији ће данас бити одржани парламентарни избори, а предузели су додатне мере предострожности након што је влада одлучила да дозволи бирчима зараженим корона вирусом да напусте изолацију и лично гласају, заједно са свима осталим грађанима.
С обзиром да се сматра да је око 10 одсто од укупно 10 милиона грађана Португалије сада у изолацији због ковида-19, влада у Лисабону је прошле недеље одлучила да укине ограничења током сутрашњег гласања, јавио је Ројтерс а преноси Тањуг.

На данашњој конференцији за новинаре изборна комисија је саопштила да су “испуњени сви услови да се гласање одржи у апсолутно безбедним условима”.

Као и многе европске земље, Португал обара неславне рекорде броја заражених корона вирусом, иако су у најновијем таласу ширења омикрон соја смањени смртност и број хоспитализација захваљујући високој стопи вакцинације.

Власти су позвале све заражене ковидом-19 да гласају од 18 до 19 часова, али овај апел није и обавеза нити ће бити посебних гласачких места за инфициране бираче, који ће без изузетка добијати маске за лице пре уласка на гласачко место.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије