Пастор најавио долазак 50 мађарских фирми у Србију, од којих ће већина пословати у Војводини

Како преноси РТВ, председник СВМ-а и Скупштине Војводине Иштван Пастор најавио је долазак око 50 мађарских фирми у Србију, од којих ће већина пословати у Војводини.

  • На основу два конкурса који су лане расписани, око 50 мађарских фирми долази у Србију, већина у Војводину, и од тога већина у средине где је претежно мађарски живаљ. То је природно јер очигледно ове фирме овде имају пословне и људске контакте, овде виде сигуран простор за реализацију, рекао је Пастор за Панон РТВ.

Он је додао да их мађарска влада подржава са око 50 милиона евра бесповратних улагања.

  • Ова инвестиција је важна, јер даје садржај политичком систему који је успостављен између две земље у последњих преко 10 година, а важно је и због тога што се на тај начин отварају нова радна места, рекао је Пастор.

Пастор је рекао и да о овој инвестицији „прича у рукавицама” , не због тога што не зна детаље, већ зато што је то у ингеренцији мађарског Министарства спољних послова.

Када је у питању изградња аква парка на Палићу, Пастор каже да за сада не теку никакви радови, јер недостаје планска документације, а недостаје и новац за последњу фазу.

  • Надамо се да ће аква парк бити завршен до краја године, јер је то важно за Палић, за Суботицу, за њен туристички потенцијал, за све туристичке раднике. Велика су очекивања и интересовање, видљиво је да се много улаже у смештајне капацитете на Палићу и верујем да ће се по аутоматизму са овим изградњом све убрзати, каже Пастор.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије