Пашињан: Азербејџан жели да увуче Јерменију у војне операције

Pasinjan

Успостављање примирја у Нагорно-Карабаху не значи да Азербејџан више не жели да увлачи Јерменију у војне операције, упозорио је премијер Јерменије Никол Пашињан.

Он је оценио да је један од циљева азербејџанског напада у Нагорно-Карабаху увлачење Јерменије у војне операције, али и стварање хаоса у Јерменији.

– Чињеница да је успостављен прекид ватре у Нагорно-Карабаху не значи да то питање више није на дневном реду оних који су га довели на дневни ред – рекао је Пашињан.

Премијер је нагласио да Јерменија није била укључена нити учествовала у преговорима о условима прекида ватре.

– Били смо свесни да се такав процес одвија, али нисмо имали никаквог учешћа. И ја сам изразио збуњеност овим процесом и помињањем повлачења јединица Оружаних снага Јерменије из Нагорно-Карабаха, иако смо више пута говорили да Јерменија нема војску у Нагорно-Карабаху – истакао је Пашињан.

Према његовим речима, јединице Војске одбране Нагорно-Карабаха распоређене су на истим позицијама на којима су биле стациониране у време ступања на снагу прекида ватре.

– Према информацијама које имамо у овом тренутку, јединице Копнене војске и даље се налазе на истим локацијама на којима су биле позициониране у тренутку успостављања примирја. Исто важи и за азербејџанску војску – рекао је Пашињан.

Он је навео да се један инцидент догодио данас у близини Степанакерта.

– Све у свему, примирје се одржава, иако је у неким областима било кршења – рекао је јерменски премијер.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs