Пашић: До сада се највећи број ђака одлучио да полаже биологију као трећи тест на малој матури

Pašić

Помоћник министра просвете Милан Пашић изјавио је данас да се до сада изјаснило 16.760 ученика, што је 26 одсто од укупног броја осмака, који ће један од пет понуђених предмета полагати као трећи тест на завршном испиту и да је већина ученика изабрала да полаже биологију.

Пашић је у изјави Тањугу казао да се електронским путем преко портала Моја средња школа пријавило укупно 87 одсто ђака, односно на овај начин изјаснило се до сада 14.610 ученика.

Према речима помоћника министра просвете за предшколско и основно образовање, 36 одсто изабрало је биологију као трећи изборни предмет, 28 процената географију, а 18 одсто историју. Од будућих малих матуранта, девет одсто је заинтересовано да хемију полажу као изборни предмет, док се осам процената одлучило за физику.

Ученици који у школској 2022/23. години завршавају осми разред, могу од 1. до 30. децембра да се изјасне који ће тест, од пет понуђених предмета – биологија, географија, историја, физика или хемија, радити као трећи на завршном испиту.

Ученици могу да се изјасне на два начина: писаним путем у школи или електронским путем, на порталу Моја средња школа. Уколико се ученик након изјашњења предомисли, односно жели да промени предмет који ће полагати на трећем тесту, то ће моћи да учини у школи 30. и 31. јануара 2023. године.
Сви ученици могу да се припремају за завршни испит путем платформе еВежбаоница – ttp://www.evezbaonica.zvkov.gov.rs

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs