Пекинг престигао Њујорк на листи градова са највише милијардера

Први пут после седам година, Њујорк је изгубио титулу светске престонице милијардера. Највише милијардера имају кинеске метрополе.

У 2020. години Пекинг је престигао Велику јабуку, јер је добио 33 нова милијардера. Пекинг је сада на првом месту, и за длаку испред Њујорка, јер у њему живи тачно 100 особа са богатством вредним милијарду долара или више, док их је у Њујорку 99.

Подаци потичу са Форбсове листе, која показује да четвртина од 2.755 екстремно богатих живи у само 10 градова света.

Такође, чак 10 одсто светских милијардера налази се у четири кинеске метрополе. Осим Пекинга, међу 10 престоница милијардера су и Шангај, Шенжен и Хангжу, а на листи је и Хонг Конг, посебна административна област Кине, који је на високом трећем месту са 80 милијардера. 

Међутим, иако је Њујорк на другом месту, укупно богатство његових милијардера износи 560,5 милијарди долара, што је више него што вреде богаташи Пекинга (484,3 милијарде долара). 

Најбогатији становник кинеске престонице, са нето богатством од 35,6 милијарди долара, је Џанг Јиминг, док је Мајкл Блумберг најбогатији становник Њујорка, са богатством од 59 милијарди долара.  

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs