Песков: Хтели су да бришу ноге о нас, али ствари су се промениле, Русија завршава рат у Украјини

Peskov

Кад си слаб о тебе сви бришу ноге, то је Колективни запад покушао са Русијом док је била слаба, међутим, ствари су се промениле, истиче портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Све што постижемо радимо да бисмо били јаки, свако од нас треба да је јак, а ако свако од нас буде јак бићемо јача држава“, поручио је Песков омладини на савезном образовном маратону „Знање“.

„Свет је тако направљен да истина увек уверљивије звучи кад је говори неко јак, и држава у том случају. Ако желимо да свет чује истину, треба да будемо јаки“, истиче он.

Русија није одувек била јака, некада је била слаба, прошла је кроз слом СССР-а, имала је много грешака, подсетио је.

Нагласио је да Русија није започела рат у Украјини, али да га она завршава.

„Као што је рекао наш председник, ми нисмо започињали рат, али га довршавамо. То је веома важна фраза коју треба свима пренети, свим нашим пријатељима широм света“, рекао је Песков и дода да осам година Запад није желео да чује људе који су живели на Донбасу.

„Прошли смо романтизам у односу са земљама Колективног запада верујући да су то односи пуни узајамног поштовања, веровали смо им да ће нам помоћи и да ћемо заједно да живимо у јединственом хармоничном свету. Али то тако не иде, ако си слаб о тебе бришу ноге, то су покушали са нама да ураде“, објашњава Песков.

Још једна од лажи Запада је акција попут експлозије Северног тока која је историјски могла да буде повод за рат, с обзиром да се ради о објекту критичне инфраструктуре, каже Песков. Међутим, Запад не открива истину, већ покушава да окриви друге земље за овај злочиначки акт, додаје.

„Када нам буду претили, бранићемо се, имамо снаге“, поручио је Песков одговарајући на питање учесника како је Русија дозволила да се НАТО прошири према истоку.

Додао је да је НАТО створен са циљем да обузда његову земљу – реч је о организацији која је направљена за потребе конфронтације.

„Говорили смо када се дешавао још један у низу талас ширења Алијансе, штавише, викали смо да нам се то не допада. Немојте да прилазите ближе. Ми ћемо трпети до одређене границе, али не више од тога. Десило се осам таласа ширења, а потом је ситуација постала неиздржива за Русију“, подсетио је Песков.

Русију није могуће победити на бојном пољу

Како је рекао, Украјина је убеђивала Запад да може да победи Русију на бојном пољу, али сада је очигледно да тако нешто није могуће.

„У Кијеву су поверовали да могу да победе Русију на бојном пољу и уверили у то и Запад. Сада је очигледно да тако нешто није могуће“, рекао је Песков.

Како је навео, Кијев сада преживљава тешке тренутке.

„За Кијев сада долазе тешка времена, они све више нервирају свети не могу више да доминирају са тим паразитским понашањем“, истакао је портпарол Кремља.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs