Петар Глушац:”Труд, рад и добар колектив су формула за успех”

Vidanov sportski kutak

Петар Глушац је млад момак који се бави спортом званим “powerlifting”. Налази се у клубу “Powerlifting Sever” из Сомбора, а пре него што се опробао у овом спорту, тренирао је кајак у КК “Панонија” Апатин. Пре неколико дана, Петар је учествовао на државном првенству у Bench Press-u, где је узео сребрну медаљу, што је дефинитивно до сад његов највећи успех. Више о овом младом спортисти, његовим такмичењима, али и плановима за даље, прочитајте у наставку.

*Кад, где и зашто си се почео бавити дизањем тегова?

-Овим спортом сам почео да се бавим у јануару ове године, а на своје прво такмичење сам изашао 19. марта, а то је било Војвођанско првенство које је одржано у Сомбору.

*Која ти је вежба најзанимљивија у теретани и зашто?

-У овом спорту постоје триатлон такмичења и само Bench Press такмичења. У триатлон се укључују чучањ и мртво дизање, тако да генерално не бих требао издвајати неку најзанимљивију вежбу, али ако бих морао да изаберем, то је Bench press.

*Како коментаришеш наступ на државном првенству, где си узео сребро?

-Задовољан сам својим, као и пре свега учинком екипе на државном првенству. У Bench Press-u, где сам учествовао у категорији суб-јуниора до 74 килограма, успео сам да заузмем друго место. Подигао сам 80 килограма, покушао сам и више, али је трема одрадила своје. Као клуб смо освојили 10 златних медаља и 3 сребрне, те смо проглашени за најуспешнији клуб на такмичењу.

*Пре си тренирао кајак и тамо си имао тренинге у теретани. Да ли си ту остварио неку базу што се тегова тиче?

-Тренирао сам кајак раније у Апатину и преко зиме смо имали тренинге у теретани. Може се рећи да сам научио неке основе ту, али то није довољно без технике извођења вежби коју усавршавам још увек.

*Који су ти планови за будућност?

-Планови за будућност су ми да изађем на Државно триатлон такмичење у септембру и остварим што бољи исход. То ћу наравно постићи тренирањем и трудом, али то није довољно ако немаш добар клуб и колектив иза себе, а верујем да то поседујем.

За сам крај, Петар се захвалио својим тренерима Дарку Глушцу и Николи Вуковићу, као и осталим члановима тима.

Хвала Петре пуно на издвојеном времену и све најбоље у наставку спортске каријере.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs