Петар Петковић: Срби на КиМ одлучни да се неће одрећи својих легитимних регистарских ознака

Petković

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас, поводом видео поруке којом се Срби на Космету позивају на пререгистрацију возила, да „таблице КМ не могу бити незаконите, јер их издају органи Републике Србије у складу са свим законским процедурама на својој територији и прихваћене су свуда у свету“.

Петковић је у писаној изјави рекао да су са сваким новим видео спотом који објаве косовски премијер Аљбин Курти или министар полиције Джељаљ Свечља, Срби на Косову „одлучнији, чвршћи у намери да се неће одрећи својих легалних и легитимних регистарских ознака“ које издаје Србија.

„Оно што је незаконито јесте укидање статусно неутралних КС таблица од стране Приштине, градња илегалних РОСУ база на северу покрајине и одбијање да скоро десет година формирају Заједницу српских општина, што је обавеза коју су преузели у Бриселу“, казао је Петковић.

Према његовим речима, „о ефекту Куртијевих и Свечљиних спотова најбоље говори чињеница да је за месец дана једноцифрен број пререгистрованих возила са српским регистарским таблицама, од чега је свега двоје Срба са севера КиМ“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs