Петковић: Прави насилник и екстремиста је Џељаљ Свечља – криминализацијом Срба оправдава присуство параполиције!

Petković

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је данас да је покушаји министра унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаља Свечље да криминализује Србе са севера КиМ имају за циљ да оправдају, како је навео, противправно присуство параполицијских јединица, „где даноноћно тероришу српски народ“.

– Лажни министар, а прави насилник и екстремиста Џељаљ Свечља, заједно са његовим окупационим фалангама преобученим у одела Косовске полиције, једини су криминалци на северу Косова и Метохије и ту немају шта да траже – навео је Петковић у саопштењу.

Поручио је да би било најбоље да Свећља „пође од себе и оптужнице која је годинама подигнута против њега због напада каменицама на припаднике тзв. Косовске полиције, али и због превртања возила мисије Еулекс“.

Додао је да би Свечља, уместо што „незаконито приводи Србе наводном познању правде и права“, требало прво сам да престане да бежи од тог истог права и правде.

– Да ли је спровођење реда и закона то што је кукавички послао своје фаланге да дуге цеви уперују у сина председника Александра Вучића због једне мајице? Да ли је владавина права када Куртијеви специјалци пуцају у леђа Драгиши Гаљку, Миљану Делевићу, Милану Јовановићу, браћи Стојановић из Готовуше? Или, када брутално претуку српску децу Дару и Кристијана – запитао је Петковић.

Нагласио је да „хибридни рат који Свечља кукавички води из Приштине против свега српског и посебно севера Косова и Метохије“, резултирао тиме да „нема тог честитог Србина који би ни јавно ни тајно пристао да буде алиби Свечљи у његовој болесној опсесији окупације севера и протеривања Срба са Косова и Метохије“.

– То му никада неће успети – поручио је Петковић.

Сваке недеље истражи наше најбоље акције у новом Маxи дигиталном каталогу!
Свечља је раније данас у интервјуу порталу Коссев рекао да није против српског народа, већ, како тврди „шовинистичких пројеката Србије и криминалаца“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs