Петковић: У здравствени систем на КиМ улажемо више него икад

Petković i Miladinov

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, заједно са помоћницом за здравствена и социјална питања Светланом Миладинов састао се са директорима свих здравствених установа са Косова и Метохије и са њима разговарао о новим улагањима и набавци опреме, плановима за развој и новим радним местима.

“У здравствени систем на простору Косова и Метохије данас улажемо више него последњих 40, 50 година. Само у првом кварталу ове године опредељена су значајна финансијска средства за набавку најсавременије медицинске опреме за наше здравствене установе на КиМ и то заједничким снагама Канцеларије за Косово и Метохију, Министарства здравља и РФЗО”, рекао је он.

Он је указао да су повећане плате лекарима и медицинским сестрама и отворено је више од 300 радних места у здравственим центрима на КиМ.

“Подижемо нову болницу у Грачаници, капитално реконструишемо КБЦ у Косовској Митровици, обнављамо напуштене сеоске амбуланте и све то не би било могуће да нема подршке државе Србије и председника Александра Вучића”, пренео је Петковић.

Он је захвалио здравственим радницима на пожртвовању и посвећености током борбе са вирусом Ковид 19 и најавио још већа улагања у наредном периоду.

“Упркос специфичним околностима у којима радите, ви показујете свакодневно пожртвовање и бригу за наш народ, да сте важан ослонац нашег останка и опстанка на простору Косова и Метохије. Наше је, као Канцеларије за Косово и Метохију, да вам обезбедимо неопходне људске и материјалне ресурсе и ми ћемо то наставити да радимо, уз подршку нашег председника Александра Вучића и Владе Републике Србије”, истакао је Петковић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs