Петронијевић: Полиција тзв. Косова извршила тешко кривично дело

Goran Petronijević

Адвокат Горан Петронијевић изјавио је на ТВ Пинк да се из снимка сведочења лица које је присуствовало убиству једног од Срба на северу тзв. Косова може закључити да је тзв. косовска полиција извршила тешко кривично дело, које забрањено свим међународним актима.

– Имате много међународних конвенција које забрањују тортуру, нечовечно понашање према лицима која се лишавају слободе, а то је очигледно у овој ситуацији случај. Нисам разумео из овога да ли је овај био рањен па је пао, или је пао сасвим случајно, то не мења ствар. Ово је очигледна егзекуција и то је тешко кривично дело, на шта би полиција Косова морала да реагује на адекватан начин, да да доказе о томе – рекао је Петронијевић.

Он не сумња у аутентичност снимка сведочења, подсећа да у кривичном праву постоји сегмент који говори да такве детаље сведочења може да да само неко ко је био на лицу места.

– Ово је толико аутентично да не сумњам у то, оно у шта сумњам је оно што се у наставку свега овога догађало, а то је предаја посмртних остатака ове тројице погинулих. Седам дана се није обдукција завршила, седам дана нису дали записник о обдукцији, нису дозволили ЕУЛЕX-овим стручњацима и међународним форензичарима да присуствују лицу места, да присуствују обдукцији. Нису дозволили да наши дођу. Сад је јасније због чега су то радили, било је очигледно посла да се уклоне ти трагови, који воде ка томе да се и материјалним доказима покаже да је извршена егзекуција, а не да је у питању некаква смрт у размени ватре – рекао је Петронијевић.

Он је додао да без обзира на то да ли је убијени Србин био у униформи или не, и све и да је имао оружје, у моменту рањавања, у том тренутку престаје да буде непријатељ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs