Писта за карго летове: Ваздушна лука у срцу Србије постаје регионални центар за транспорт робе

Aerodrom

Нова писта биће изграђена по свим стандардима карго саобрћаја, дугачка 3,5 километара и широка 60 метара.

Изградњом писте која ће бити намењена за теретни саобраћај Аеродром “Морава” у Лађевцима могао би постати не само српски већ и регионални центар за превоз робе.

Нова писта биће изграђена по свим стандардима карго саобрћаја, дугачка 3,5 километара и широка 60 метара.

У изради је Просторни план посебне намене аеродрома “Морава” који ће створити услов за развој карго сабраћаја, а имајући у виду изградњу Моравског коридора и брзе саобраћајнице, овај део Србије постаће највеће саобраћајно чвориште.

– Након завршетка ових инфраструктурних радова, опслужно подручје аеродрома ће се знатно увећати имајући у виду близину Републике Српске и Црне Горе. Аеродром у Лађевцима има фантастичну позицију и уз нове, модерне саобрћајнице роба из свих делова Србије моћи брзо да се транспортује до аеродрома, а онда да иде даље у цео свет – изјавио је за РИНУ министар саобраћаја Томислав Момировић.
Колико ће успостављање карго саобраћаја из ове ваздушне луке бити значајно показује и податак да је привреда тог дела Србије међу најразвијенијим, а годишње се остварују суфицити од неколико стотина милиона евра.

Само на подручју Краљева се налази се 25.000 привредних субјеката и скоро два милиона потенцијалних путника за туристичке летове.

Такође, привредно друштво “Аеродроми Србије” д.о.о. Ниш тренутно спроводи јавну набавку у вредности од 22 милиона динара, за израду пројектно-техничке документације за проширење постојеће платформе у циљу повећања капацитета прихвата и отпреме путничких авионана аеродрому “Морава”, као и за изградњу хангара за смештај аеродромске опреме.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs