Плаже у Црној Гори полако се пуне купачима: Цене још увек не „дивљају“ – кафа кошта око два евра, а лежељаке и сунцобран 10

CG

Иако званична летња сезона на Црногорском приморју почиње за десетак дана, многи грађани су искористили високе температуре да сунчано поподне проведу на плажама без гужви и великог броја туриста, чији долазак се тек очекује.

– Вода је одлична, топла и чиста. Након много кише једва смо дочекали мало сунца да се окупамо и уживамо на плажи док још нису почеле велике врућине и још веће гужве – рекла је Милица из Улциња.

У овај приморски град већ је стигла и прва група чачанских малишана из вртића у одмарилиште Овчар, а време им иде на руку. Много полемике било је око овогодишњих цена у летовалиштима Црне Горе, али оне се по свему судећи још увек нису мењале. Тако комплет од две лежаљке са сунцобраном себи можете приуштити за 10 еура.

– Толико је било прошле године, није цена расла. Наравно није свуда исто. Овај приморски део који гравитира ка Улцињу, Бару и Чању ипак је мало јефтинији од Будве, Бечића и Боке. За кафу вам је потребно да издвојите од 1.50 до 2.20 евра, за пиво од 2.30 до 3.00 евра, а ручак за две особе не кошта више од 12 или 13 евра – рекао је угоститељ из Чања.

Ове сезоне многи угоститељи су имали проблем са радном снагом. Врло мали проценат Црногораца се одлучује да ради сезонске послове, стога су принуђени да раднике траже у другим земљама. До ове године традиционлано су свој посао на приморју тражили грађани Србије и Босне и Херцеговне, али сада су и они махом изостали јер су бирали неке даље и боље плаћене дестинације.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs