Победник Међународног фестивала ракије „Горње Подунавље“ Костадин Воданов

Apatin -Festival rakije

Протеклог викенда у Апатину је одржан 2. Међународни фестивал ракије „Горње Подунавље“, у организацији Удружења произвођача и љубитеља воћних ракија „Чувари традиције“.

Победник на овогодишњој манифестацији је Македонац, Костадин Воданов. Победу је однео са 18,967 бодова и то за жуту лозовачу. За освојено прво место, добио је награду у виду храстовог бурета од 50 литара, као и књигу „Ракијска библија“ др Нинослава Никићевића.

На другом месту нашла се траварица произвођача Горана Гајина, а њему је припало буре од прохрома од 60 литара, пехар и ракија.

Трећу награду освојио је Дејан Догановић за шљивовицу, а на поклон је добио прехрамбено буре од 60 литара, пехар и ракију.

Међу дамама које производе ракију, високо четврто место заузела је Виолета Димовска, и то за жуту лозовачу.

Пето место припало је Апатинцу Жељку Влатковићу за лозовачу мускат-хамбург. Ова ракија је проглашена и за најбољу ракију Горњег Подунавља.

Ове године, у такмичењу је учествовало 535 узорака, тако да избор није био нимало лак. Из Удружења „Чувари традиције“ истакли су да су задовољни одзивом, а захвалили су се и свим спонзорима и покровитељима манифестације.

Фестивал је отворила председница општине, Дубравка Кораћ. Посетиоци су имали прилику да, поред такмичења, уживају у додатним програмима, али и да обиђу преко 30 штандова излагача ручних радова и старих заната.

Овогодишња главна награда је ракијски казан, а победник ће бити извучен у наградној игри. Важно је напоменути да право учешћа имају сви такмичари.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs