Побољшање услова становања за избегличке породице у Кули

Председник општине Кула Дамјан Миљанић уручио је данас осамнаест уговора о пружању помоћи за побољшање услова становања кроз набавку грађевинског материјала породицама избеглица у процесу интеграције на територији општине Кула. Средства овим уговором намењена су побољшању услова становања избеглица кроз набавку грађевинског материјала, потписаног између Комесеријата за избеглице и миграције Републике Србије и општине Кула. 

Председник Миљанић је истакао да већ традиционално, општина Кула успешно са својим суграђанима аплицира за програме подршке и резултат је да велики број породица добије средства. 

  • Конкретно, данас осамнаест, у претходних неколико година преко 150 милиона динара је за ову намену издвојено, што Комесеријат, Министарство, општина Кула и на тај начин се помогло управо овој популацији, а пре свега нашим суграђанима, да реше своје егзистенцијалне проблеме, рекао је Миљанић. Он је додао да је то сјајан пример и доброг односа државе и доброг рада Општинске управе и људи који се баве тим послом, а број корисника се не смањује, што локалној самоуправи даје за право да кажу да се до сваке породице која је имала проблем дошло, понуђен је програм и успешно је решен проблем.

Додели уговора присуствовали су и председник Скупштине општине Кула Владимир Ђуровић, руководилац одељења за Друштвене делатности Бојана Девић и повереник Комесеријата за избеглице и миграције Милева Ковач.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs