Повећана робна размена округа са иностранством

Уговор

Привреда Западнобачког округа у периоду јануар – јул ове године остварила је робну размену са иностранством у вредности од 496,8 милиона евра, што је за 32,4 одсто више него у истом периоду 2021. године. Од тога је у извозу остварено 295,8 милиона евра (33,8 одсто више негоу истом периоду лане), а у увозу 201 милион евра (повећање за 30,3). Покривеност увоза извозом је 142,2 одсто, а остварени суфицит износи 94,9 милиона евра и већи је за 42,6 одсто у односу на исти период 2021. године, подаци су ПКС – Регионалне привредне коморе Сомбор.

Највише робе извезено је у Италију, Босну и Херцеговину, Чешку, а повећан је и извоз у Румунију, Мађарску, Грчку и Хрватску. У структури извоза највише је седишта и опреме за њих, без металне конструкције („Магна Сеатинг“ д.о.о), кукуруза, пшенице и грудњака.

У Западнобачки округ се у овом периоду највише увозило такође из Италије, затим из Словеније и Немачке, и то производа од коже или вештачке коже, предива од вештачких влакана, предива од памука, контејнера од стакла, затварачи од стакла…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs