Поводом Светског дана добровољних давалаца крви, најхуманијим Сомборцима уручена признања

Светски дан добровољних давалаца крви обележава се 14. јуна сваке године и тим поводом је у организацији Црвеног крста Града Сомбора уприличена свечаност у Градској кући. 

  • Сви наши даваоци који су прошле године остварили једно од јубиларних давања крви, то је тридесет пето, педесето, седамдесет пето давање крви данас ће примити своја заслужена признања и користим ову прилику да им се заиста свима захвалим што својим гестом помажу и спашавају туђе животе, рекла је секретарка Црвеног крста Сомбор, Биљана Kлипа. 

Укупно 18 добровољних давалаца крви примило је признање за јубиларно тридесет пето давање крви, њих шесторо за 50 давања, а њих четворо је током претходне године, добровољно дало крв седамдесет пети пут. На ликовном конкурсу који носи назив „Kрв живот значи“, који Црвени крст Србије организује сваке године и на којем учествују основне и средње школе са територије целе Србије, ученица основне школе из Стапара је освојила прво место у изузетно великој конкуренцији. 

  • Данас у Београду, у организацији Црвеног крста Србије, такође се одржава свечаност на којој ће бити уручена признања и учесницима конкурса „Kрв живот значи“, на којима ми редовно учествујемо и ове године ће наша ученица седмог разреда ОШ „Бранко Радичевић“ из Стапара Елена Овратилов примити заслужено признање, односно признање за освојено прво место у категорији ликовних радова, у категорији основних школа, заслужено прво место на државном нивоу, додала је Биљана Kлипа. 

Kултурно уметнички програм извели су ученици Основне музичке школе „Петар Kоњовић“ Сомбор, а признања су уручили представници организације Црвеног крста Града Сомбора, као и градоначелник Антонио Ратковић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије