Повољни кредити за подстицај женског предузетништва у туризму и пољопривреди

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић и директор Развојног фонда Војводине Горан Савић представали су заједничке конкурсе намањене подизању капацитета и квалитета туристичке понуде у Војводини, с акцентом на женско предузетништво.

  • Kреирали смо две конкурсне линије с којима желимо да омогућимо повољно кредитирање и повећамо број жена будућих власника туристичких потенцијала на територији Војводине, рекао је Иванишевић.

Он је истакао да је друга конкурсна линија покренута са циљем да, кроз субвенционисање трошкова накнаде за обраду кредита и камате по конкурсима за дугорочне кредите за развој туризма и сеоског туризма, помогне туристичкој привреди.

Иванишевић је такође нагласио да Покрајински секретаријат за привреду и туризам неповратно даје средства као учешће у кредиту, и то у износу од осам одсто уколико су у питању мушкарци, а 12 одсто где се појављују жене као власнице или чланови регистрованог комерцијалног пољопривредног газдинства или предузетничких радњи.

Б.K.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.