Подршка Града Сомбора у кредитирању „микро“ и „малих“ предузећа

Градско веће града Сомбора одржало је 46. седницу на чијем дневном реду се нашло 14 тачака.

Чланови Градског већа одлучили су да ће Град Сомбор и ове године упутити јавни позив банкама за краткорочно кредитирање „микро“ и „малих“ предузећа, где ће локална самоуправа учествовати у финансирању камате на кредите.

Такође, Град Сомбор ће и ове године путем јавног позива доделити средства за делатност старих и уметничких заната на својој територији, за шта је у буџету издвојено 1.000.000,00 динара.

Градско веће је на седници донело и одлуку о расписивању конкурса за доделу средстава за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство, као и конкурс за доделу бесплатних садница лаванде на територији Града Сомбора. Ови конкурси реализују се у оквиру Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2021. годину.

На 46. седници Градског већа прихваћена је понуда ЈКП „Простор“ за радове на реконструкцији фасаде на „Каштелу“ у Растини, што је пројекат који су одабрали становници Месне заједнице „Растина“ за реализацују у оквиру партиципативног буџетирања.

Град Сомбор ће и школске 2021/2022. године регресирати трошкове превоза ученика средњих школа са територије Града Сомбора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs