Подршка локалне самоуправе и Покрајине за обнову Реформаторско-хришћанске цркве у Сивцу

Kula sastanak

Након што је Покрајинска влада подржала иницијативу за обнову Реформаторско-хришћанске цркве у Сивцу, председник општине Kула, Дамјан Миљанић, примио је Епископа ове цркве у Србији, Белу Халаса. Епископ Халас је предочио изузетно лоше стање у којем се тренутно налази овај верски објекат, као и чињеницу да тренутно може да угрози безбедност грађана. Халас је навео да је добио подршку председника Покрајинске владе, Игора Мировића да се овај пројекат реализује.  Миљанић је истакао да је потребно најпре хитно оградити простор  око црквеног  објекта који се већ деценијама не користи,  да се не  би угрозила безбедност грађана и додао да ће се привремено изместити дечије игралиште, које се налази у непосредно близини цркве. Он је нагласио да општина Kула подржава ову иницијативу, као и да ће урадити све што је у њеној моћи да се нађе решење за сивачку цркву, која је изграђена још 1811 године.

Представници Завода за културу споменика Војводине су најавили да ће урадити потребну техничку документацију како би се, уз финансијку подршку Покрајине, овај пројекат реализовао.

Такође, састанку су присуствовали  заменик председника опшине Kула, Kарољ Валка, представници Завода за културу споменика Војводине, секретар месне заједнице Сивац Миленко Рајић, као и  други представници општине Kула.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије