Подршка општине Кула ученицима Економско-трговинске школе и пројекту „Млади ослушкују“

Kula

У просторијама Економско-трговинске школе одржан је састанак, на ком су присуствовали представници школе, председник општине Кула, представник Школске управе Сомбор и представник Центра за образовне политике, организације која спроводи пројекат „Млади ослушкују – Оснаживање ученичких парламената за промоцију и залагање за људска права“.
Циљ састанка био је успостављање сарадње на самом почетку спровођења пројекта, односно пружање подршке ученицима, представницима Ученичког парламента и запосленима Економско-трговинске школе за учешће у пројекту.
Економско-трговинска школа једна је од укупно 16 средњих школа које од септембра месеца учествују у пројекту „Млади ослушкују“ који има за циљ да оснажи ученике у области људских права и подржи их у спровођењу малих акција како би се промовисала људска права у локалним заједницама.
У спровођењу и промоцији поменутих акција, како је истакао председник општине Кула, Дамјан Миљанић, ученици ће имати подршку локалних институција и организација.
До краја године, за представнике локалне заједнице, као и за ученике и наставнике, биће одржано неколико обука које за циљ имају јачање компетенција у области људских права, њихове заштите и промоције.
Пројекат „Млади ослушкују“ спроводе организације цивилног друштва – Центар за образовне политике и Центар за социјалну политику, а финансијски је подржан од стране Европске уније.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs